| Biologia egzamin | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Matissek Szafa
Liczba postów : 75 Data rejestracji : 08/02/2008 Age : 36 Skąd : prosto z silnika :D
| Temat: Biologia egzamin Sob Lut 09, 2008 7:43 am | |
| Tak, jak w topicu "Chemia egzamin" TEST III: 1. Wirusy pływające w wodzie 2. Autotrofizm 3. Przykłady autotrofizmu 4. Przykład oddychania beztlenowego więcej nie pamiętam i ....... i jeśli ktoś ma lepszą pamięć, niech uzupełni | |
|
| |
Admin Admin
Liczba postów : 39 Data rejestracji : 08/02/2008
| Temat: Re: Biologia egzamin Sob Lut 09, 2008 7:46 am | |
| Jak przebiega reakcja nitryfikacji,o glonach w wodzie,przykłady wirusów....kurwa nic nie pamiętam | |
|
| |
Matissek Szafa
Liczba postów : 75 Data rejestracji : 08/02/2008 Age : 36 Skąd : prosto z silnika :D
| Temat: Re: Biologia egzamin Sob Lut 09, 2008 7:47 am | |
| - Admin napisał:
- Jak przebiega reakcja nitryfikacji,o glonach w wodzie,przykłady wirusów....kurwa nic nie pamiętam
o glonach w wodzi a dokladniej ? :D szczególy szczególiki prosimy | |
|
| |
Admin Admin
| Temat: Re: Biologia egzamin Sob Lut 09, 2008 7:50 am | |
| hehehe no nie pamiętam dokładnie, ale chyba cos w stylu jakie jest ich funkcja w wodzie ?? | |
|
| |
Matissek Szafa
| Temat: Re: Biologia egzamin Sob Lut 09, 2008 7:53 am | |
| - Admin napisał:
- hehehe no nie pamiętam dokładnie, ale chyba cos w stylu jakie jest ich funkcja w wodzie ??
to spoczko trwa burza móżdżkóff, wiec przypomniało mi sie cuś jeszcze -prawo L..... --> minimalna wartość składnika, choć są inne w większych ilościach, to org bierze ten mały lub -prawo S..... --> minimum i maximum składników potrzebnych do bytowania organizmu | |
|
| |
Buła Żarówka
Liczba postów : 28 Data rejestracji : 08/02/2008
| Temat: Re: Biologia egzamin Sob Lut 09, 2008 10:22 am | |
| Były jeszcze : podać przykłady stosunków antagonistycznych i nieantagonistycznych Podstawowe pojęcia z zakresu ekologi czyli :biom, biosfera, biotop, biocenoza, klimaks, populacja, gatunek etc... Taksony (podam żeby nie było jak to powinno isc ) Domena (nadkrólestwo) Królestwo Typ (dawniej Gromada) Klasa Rząd Rodzina Rodzaj Gatunek Nitryfikacja - bakterie nitryfikacyjne, ciąg przemian związków zaotowych, srodowisko przemian | |
|
| |
Madziora Żarówka
Liczba postów : 36 Data rejestracji : 08/02/2008
| Temat: Re: Biologia egzamin Sob Lut 09, 2008 10:24 am | |
| yyy.... też niewiele pamiętam... ale...
Królestwo > Typ itd. Przykłady organizmów beztlenowych Zależności między organizmami anatgonistyczne i nieantagonistyczne... | |
|
| |
fastassa
Liczba postów : 1 Data rejestracji : 09/02/2008
| Temat: :) Sob Lut 09, 2008 11:02 am | |
| Z tego co kojazre to było o grzybach. wady i zalety. | |
|
| |
Admin Admin
| Temat: Re: Biologia egzamin Wto Lut 12, 2008 5:59 am | |
| Ej ludzie dziś miałyście ten egzamin napiszcie mi jakie pytania byle,bo mnie babka pozwiedzała ze będzie mi zadawać pytania z tego egzaminu | |
|
| |
tyrdax Szafa
Liczba postów : 55 Data rejestracji : 08/02/2008
| Temat: Re: Biologia egzamin Wto Lut 12, 2008 6:28 am | |
| - Admin napisał:
- Ej ludzie dziś miałyście ten egzamin napiszcie mi jakie pytania byle,bo mnie babka pozwiedzała ze będzie mi zadawać pytania z tego egzaminu
No to masz to krolestwo typ itd Fotosynteza reakcja Osad czynny Reakcja tam gdzie sie robi metan | |
|
| |
Gabi Żarówka
Liczba postów : 20 Data rejestracji : 09/02/2008 Age : 38 Skąd : Kraków
| Temat: Re: Biologia egzamin Sro Lut 13, 2008 5:54 am | |
| - Admin napisał:
- Ej ludzie dziś miałyście ten egzamin napiszcie mi jakie pytania byle,bo mnie babka pozwiedzała ze będzie mi zadawać pytania z tego egzaminu
A dlaczego miała Cię pytać? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Biologia egzamin | |
| |
|
| |
| Biologia egzamin | |
|